ASSEMBLAGE STATION BEDRIJFSBOILERS TIEL


Onze klant welke marktleider is op het gebied van productie van boilers, verwarming en ventilatiesystemen, heeft een compleet volledig geautomatiseerde productielijn ontwikkeld voor de productie van boilers met een groetere inhoud. In dit productieproces moet de flens met hierin het verwarmingselement en sensoren bevestigd worden op de bovenzijde van de boiler.

De flens dient gecontroleerd aangedraaid te worden op basis van de voorgeschreven aanhaalmomenten en de hierbij behorende toleranties. Ook dienen de 8 moeren gelijktijdig en volledig te worden aangeschroefd, wat inhoudt dat dit in een geautomatiseerd proces moet plaats vinden.

Voor deze applicatie hebben wij een 8 spindel moeraanzetter ontwikkeld en gebouwd. Hierbij worden alle 8 spindels tegelijk gestart en verschroeven het proces in twee stappen, de eerste stap is op een laag aanhaalmoment. Hierbij wachten de spindels op elkaar totdat allen de eerste stap hebben bereikt, hierna wordt automatisch de tweede stap gestart welke aanschroeft tot het gewenste eindkoppel en uiteraard binnen de toleranties.


PROJECT DETAILS

  • Pneumatisch aangedreven 8 spindel moeraanzetter
  • PLC gestuurd en gecontroleerd
  • Twee traps aanschroefproces met eindkoppel controle
  • Ophanging met gewichtscompensatie

TERUG NAAR PROJECTOVERZICHT


MEER INFORMATIE?