ONZE DIENSTEN:Turnkeyprojecten
Installatie persluchtleidingen
Installatie compressorinstallaties
Optimalisatie bestaande installatiesTechnische trainingen
Product- en installatie trainingenReparatie
Onderhoud/preventief onderhoud
Keuringen
Kalibratie
Inspectie
Verbruiks- en besparing metingen
Warmte terugwinning/hergebruik

PROJECTMANAGEMENT


Het team van AFT Techniek zet graag al haar projectmanagement kennis in voor uw projecten. Als gespecialiseerd partner op het gebied van turn-key projecten zijn wij uw adviseur vanaf de beginfase tot en met de oplevering en aftersales. Op het gebied van assemblage projecten ontzorgt AFT Techniek haar klanten volledig, van werkplekoptimalisatie tot automatisering van het productieproces. Ook voor het installeren van compressorinstallaties of het aanleggen van complete persluchtleidingsystemen, AFT Techniek realiseert het.

Turnkey projecten
Als gespecialiseerd partner op het gebied van turn-key projecten zorgen wij ervoor dat uw project geheel gebruiksklaar wordt opgeleverd. We adviseren u graag vanaf de ontwerpfase en nemen de verantwoordelijkheid voor de constructie en uitvoering van een compleet en bedrijfsklaar project, tot aan de aftersales en efficiƫnte exploitatie na de voltooiing.

Installatie persluchtleidingen
AFT Techniek is uw maatwerk specialist voor de aanleg van compleet nieuwe persluchtleidingsystemen in bestaande en/of nieuwbouwprojecten. We leveren diverse typen leidingsystemen en materialen, zoals modulair gecoate aluminium leidingsystemen of RVS leidingsystemen Airnet, elektrolytisch of RVS geperste leidingsystemen en conventioneel gefitte verzinkte dikwandige leidingsystemen. Maar ook voor de renovatie van uw bestaande leidingsystemen kunt u bij ons terecht.

Installatie compressorinstallaties
AFT Techniek is sterk in totaaloplossingen, levert en installeert zowel olie geĆÆnjecteerde als olievrije industriecompressoren met de bijbehorende drogers en filters. Van een losse compressor tot het installeren van een complete compressorinstallatie met persluchtleidingsystemen met bewaking. Daarnaast vervangen we uw lekkende en verouderde leidingsystemen en optimaliseren we defecte componenten in bestaande compressorinstallaties.

Optimalisatie bestaande installaties
Lucht comprimeren is duur waardoor een klein lek snel voor hoge kosten zorgt. Door persluchtlekkages ontstaat er onvoldoende druk in uw installaties om behoorlijk te werken. Via lekaudits en het juiste gereedschap sporen wij uw persluchtlekkage op professionele wijze op. In de rapportage wordt vastgesteld hoe we een vermindering in persluchtverbruik kunnen realiseren. Vervolgens gaan wij over tot het vakkundig herstellen van de lekkage, door bijvoorbeeld het moderniseren van de aangewezen componenten, slangen en toebehoren.

TRAININGEN


Elk bedrijf heeft deskundige medewerkers nodig die hun kennis en knowhow verder ontwikkelen en optimaal inzetten. AFT Techniek traint uw vakmensen op het gebied van pneumatiek, hydrauliek en montagetechniek. Met onze cursussen en workshops wordt de theoretische kennis van uw team uitgebreid en leren zij deze in de praktijk toe te passen.

Onze producttrainingen zijn gebaseerd op de meest actuele kennis en geschikt voor productiemedewerkers en engineers op ieder gewenst niveau. Denk aan gebruikstrainingen en toepassingstrainingen voor gereedschappen of installaties, maar ook ergonomische – en installatietrainingen. Op het gebied van service en onderhoud trainen wij uw technische dienst met toegepaste onderhoud- en revisietrainingen. Daarnaast bieden wij trainingen in technische vakkennis, zoals technieken in verbindingstechnologie of efficiency trainingen zoals perslucht optimalisatie. Hierin worden uw technische dienst en productie getraind op besparingen in energieverbruik. Ook bieden wij maatwerktrainingen, geheel naar uw specifieke wensen en eisen ingevuld en toegespitst op uw medewerkers.

Technische trainingen
Met als doel dat u zich in de technische vakkennis schroef- en verbindingstechniek en ergonomie kunt verdiepen, breiden wij voortdurend onze modules uit met de meest actuele praktijkkennis. Onze productieorganisatie trainingen worden toegespitst op de betreffende afdeling, zoals uw kwaliteit-, productie- of werkvoorbereiding afdeling. Wij informeren u graag hoe wij de inhoud van onze trainingen op uw actuele vraagstukken kunnen afstemmen.

Product & installatie trainingen
Op het gebied van meettechnieken en meetsystemen verzorgt AFT Techniek basistrainingen en intensieve gebruiks- en installatie trainingen, voor vele type gebruikers, administrators en onderhoudsmedewerkers. Kwaliteitsborging staat hierbij centraal. Ook na toepassing- en gebruikerstrainingen van gereedschappen en assemblage installaties staan wij u terzijde met advies en ondersteuning. U kunt er op deze manier zeker van zijn dat uw medewerkers hun aangeleerde vaardigheden toepassen en de productiviteit van uw bedrijf wordt geoptimaliseerd.

SERVICE EN ONDERHOUD


AFT Techniek repareert uw perslucht, elektrisch en hydraulisch gereedschap. Hiertoe beschikken wij over een volledig ingerichte en gecertificeerde reparatieafdeling. In onze eigen kallibratie afdeling voor assemblage gereedschappen voeren wij alle koppel-, hoek- en rekgrensmetingen uit. Voor in reparatie zijnde gereedschappen en compressoren bieden wij u bij wijze van huur een tijdelijke plaatsing van apparatuur.

Onderhoud en preventief onderhoud
Voor zowel preventief als correctief onderhoud staan onze monteurs voor u klaar. Wij reageren snel en vakkundig op uw individuele aanmelding. Om uw bedrijfszekerheid te vergroten werken we graag op basis van onderhoudscontracten, voor zowel preventief onderhoud als het kalibreren van montagegereedschappen. De planning van deze contracten houden wij voor u nauwlettend in het oog via onze planningssoftware. Onze gecertificeerde en gekwalificeerde monteurs voeren het benodigde onderhoud vervolgens uit in onze eigen werkplaats of op locatie.

Keuringen
Bedrijven moeten zorgen dat werknemers die werken met elektrische middelen veilig kunnen werken. AFT Techniek voert NEN 3140 keuringen uit voor een veilige bedrijfsvoering. Ook bieden wij veiligheidskeuringen voor perslucht en hydraulische gereedschappen. Onze ervaren en gediplomeerde inspecteurs komen graag bij u langs voor een professioneel rapport.

Kalibratie
Voor het vergelijken van uw systeem of machines met de standaard heeft AFT een volwaardige kalibratieafdeling voor assemblage gereedschappen ingericht (Voor koppel, hoek en rekgrensmetingen). Indien nodig brengen we de instellingen in overeenstemming met de juiste specificatie.

Inspectie
Om u te kunnen adviseren over het optimaliseren van uw productie controleren complete machines en/of uw installaties op werking en functionaliteit. Hiertoe demonteren wij de machines en/of installaties om vervolgens de inwendige onderdelen te inspecteren. Middels een professioneel rapport brengen wij advies uit en helpen wij u uw productieproces verder te ontwikkelen en/of verbeteren.

Verbruiks-en besparingsmetingen
Het begint altijd met inzicht! Met als doel de optimalisatie van compressorinstallaties en perslucht infrastructuren plaatsen wij intelligente compressorregelingen en geven wij advies hoe u uw verbruik kunt beperken.

Warmte terugwinning/hergebruik
Ca. 10% van alle elektriciteit die in de industrie wordt gebruikt, dient voor persluchtsystemen. Daarvan wordt plm. 80%Ā  als warmte afgevoerd en verspild. U kunt profiteren van het hergebruik van overtollige warmte met warmteterugwinning, een methode voor hergebruik van warmte uit afvoerlucht. Compressoren worden daarbij voorzien van warmtewisselaars en/of energy recovery systemen. Graag helpen wij u verspilling van energie te beperken en adviseren wij u hierin.


MEER INFORMATIE OVER ONZE DIENSTEN?

CONTACT